МИГ Елхово популяризира малкия и среден бизнес с изложение

incИзложение „Бизнес, традиции и иновации на територията на Местна инициативна група – Елхово“ организира МИГ Елхово от  26 до 30 септември 2014 г.  Официалното откриване на бизнес изложението е на 27 септември 2014 г. /събота/ от 11.00 часа на централен площад на град Елхово.

В бизнес изложението ще се включат 30 участници – в това число фирми, организации, институции, читалища, земеделски производители, занаятчии от Община Елхово, произвеждащи и предлагащи местни продукти и услуги, включително художествени, туристически и информационни.

За целите на изложението на площ от 180 кв.м ще бъдат монтирани, в централното градско пространство, 30 изложбени павилиона, в които участниците ще представят своите продукти, произвеждани в района на Елхово.

Целта на Изложението е популяризиране потенциала на територията на община Елхово и осигуряване на възможности за развитие и популяризиране на постигнатото. Представяйки постиженията на местни икономически и обществени субекти МИГ Елхово ще презентира както своята дейност, така и реалните постижения на местните фирми, организации и институции, включително бенефициенти, получили финансова подкрепа от Програмата за развитие на селските райони.

Изложението ще спомогне – чрез популяризиране на местните земеделски и не земеделски продукти,  традиции, обичаи и занаяти  – за популяризиране на местните продукти, повишаване конкурентноспособността на  качествени традиционни продукти, произвеждани в района на Елхово, както и търсенето на нови пазари. Изложението има за цел да подпомогне местното предприемачество, както и да съхрани и развие природното и културно-историческо наследство, занаяти, обичаи на региона.

Бизнес изложението за пореден път ще докаже, че община Елхово може да бъде интересна туристическа дестинация чрез биоземеделие, местни традиции и занаяти.

Ансамбъл „Тунджа” Ямбол ще се погрижи за доброто настроение на гражданите и гостите на Елхово по време на откриването на бизнес изложението на 27 септември.

Желаещите производители от Елхово и региона могат да заявят участие в офиса на МИГ Елхово, в град Елхово, адрес ул. „Калоян „ 13, ет. 2 /срещу старото лятно кино/ или на телефон : 0478 81 420 до 19.09.2014 г.