КРЪГЛА МАСА НА ТЕМА: „МЛАДЕЖИТЕ ОТ ЛИДЕР ТЕРИТОРИИТЕ: ДВИЖЕЩА СИЛА ЗА РАЗВИТИЕ“

bannerград Елхово, НЧ „Развитие – 1893” – Елхово,

11 и 12 юни 2015 г.

 Местна инициативна група – Елхово организира Кръгла маса на тема: „Младежите от ЛИДЕР териториите: движеща сила за развитие“, която ще се проведе на 11 и 12 юни 2015 г. в НЧ „Развитие-1893” – град Елхово.

Събитието е част от дейностите по проект за междурегионално сътрудничество „Младежка ЛИДЕР мрежа в подкрепа на местното развитие  в селските райони“, който се изпълнява от координиращия партньор Местна инициативна група-Тунджа и партньорите Местна инициативна група- Елхово, Местна инициативна група Девня-Аксаково, Местна инициативна група –Средец.

Основната цел на проекта е приобщаване на младите хора – младежки организации и групи, млади фермери и предприемачи, представители на младите хора в местните власти от ЛИДЕР териториите в процесите на местното развитие за постигане на по-добро качество на живот на селските райони в Република България.

Конкретната цел на организираната кръгла маса е обмяна, развитие и разпространение на добри практики и идеи с участието на млади хора в местното развитие.

Основните теми, които ще бъдат обсъдени през двата дни на кръглата маса, са:

  • Ролята на младите хора в икономическото развитие на ЛИДЕР териториите. Представяне на добри практики за младежки бизнес начинания
  • Активно участие на младите хора в културния и социалния живот на местните общности
  • Дискусия: Как младите хора виждат развитието на територията, на която живеят? Какво искат? Какво могат да дадат?
  • Младежки инициативи от териториите на МИГ – Елхово, МИГ – Тунджа, МИГ – Средец и МИГ – Девня-Аксаково
  • Представяне на казуси и добри практики.

В събитието ще участват млади хора от община Елхово и представители на останалите МИГ – партньори по проекта – Тунджа, Средец и Девня-Аксаково.

snc