Местна инициативна група – Елхово организира ОБЩЕСТВЕНИ ОБСЪЖДАНИЯ НА РАЗРАБОТВАНАТА СТРАТЕГИЯ ЗА ВОДЕНО ОТ ОБЩНОСТИТЕ МЕСТНО РАЗВИТИЕ

Местна инициативна група – Елхово в партньорство с община Болярово е в процес на подготовка на стратегия за водено от общностите местно развитие на територията на двете общини.

На 30 март 2016 г. ще се организират две обществени обсъждания на разработваната стратегия:

  • На 30.03.2016 г. в зала на НЧ „Развитие – 1893“, град Елхово, от 10.00 ч.
  • На 30.03.2016 г. в зала на Младежки дом – град Болярово, от 13.00 ч.

На обществените обсъждания ще бъдат представени резултатите от извършените проучвания и анализи на територията и на проекта на стратегическа рамка на Стратегия за водено от общностите местно развитие на Местна инициативна група – Елхово – Болярово.

Управителният съвет и екипът на Местна инициативна група – Елхово се обръща към жителите на община Елхово и община Болярово, бенефициенти, представители на местната власт, местния бизнес, нестопанския сектор, местните институции в областта на образованието и културата, социални партньори на община и други организации с покана за активно участие в процеса на разработване на Стратегия за водено от общностите местно развитие.

Информационната кампания се осъществява в рамките на проект по подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности“  на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г. между Министерство на земеделието и храните, ДФЗ – РА и Местна инициативна група – Елхово в партньорство с Община Болярово с подкрепата на Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони – Европа инвестира в селските райони.