СЪОБЩЕНИЕ ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ НА ПРОЕКТ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ В СТРАТЕГИЯ ЗА ВОДЕНО ОТ ОБЩНОСТИТЕ МЕСТНО РАЗВИТИЕ НА СНЦ „МИГ – ЕЛХОВО – БОЛЯРОВО“, ОДОБРЕНА ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ЕЛХОВО И ОБЩИНА БОЛЯРОВО

Дата на откриване:               11.05.2021 г.

 Дата на приключване:         21.05.2021 г., 16:00 ч.

Сдружение с нестопанска цел „Местна инициативна група –  Елхово – Болярово”   представя за обществено обсъждане проект на промени в Стратегия за Водено от общностите местно развитие (ВОМР) на МИГ- Елхово – Болярово, одобрена за програмен периода 2014 – 2020 година,  изпълнявана съгласно Споразумение № РД 50-143/21.10.2016 г. по подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за водено от общностите местно развитие” на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие” от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., сключено  с  Управляващия орган на Програмата за развитие на селските райони  2014 – 2020 г.

Предлаганите промени в СВОМР са свързани с единадесетото изменение на ПРСР 2014-2020 г., с което са осигурени допълнителни средства по подхода ВОМР през преходния период 2021-2022 г., и срокът за изпълнение е удължен до м.юни 2025 година.

Управителният съвет на СНЦ „МИГ- Елхово – Болярово” отправя покана за активно участие в провежданото обществено обсъждане към всички заинтересовани страни от публичния, стопанския и гражданския сектор на територията на община Елхово и  община Болярово.

С текста на Поканата за участие в обществено обсъждане можете да се запознаете на линка по-долу

Пълен текста на поканата

Предлаганият проект за промени в Стратегията за водено общностите местно развитие с обосновка на мотивите можете да изтеглите/отворите от линка по-долу

Проект за промени в Стратегията за водено общностите местно развитие с обосновка на мотивите

Начини за участие в общественото обсъждане:

По публикувания проект на промени в Стратегията за водено общностите местно развитие могат да бъдат давани мотивирани становища, предложения и коментари от страна на всички заинтересовани страни по един от посочените по-долу начини:

  • изпращане в срок до 16:00 ч. на 21.05.2021 г. (включително) на официалната електронна поща на МИГ- Елхово – Боляоров: elhovo_lider@abv.bg, представени като свободен текст в рамките на електронното писмо (e-mail) или да бъдат приложени в отделен файл във формат „MS Word“ /*doc. или *docs./, а не да бъдат сканирани. Адресират се до Управителния съвет на СНЦ „МИГ- Елхово – Болярово” и се посочва подател – физическо или юридическото лице;
  • внасяне в срок до 16:00 ч. на 21.05.2021 г. (включително) лично или с пощенска/куриерска патка в офиса на СНЦ „МИГ- Елхово – Болярово” на адрес: Град Елхово, ул. „Калоян“ № 13 ет. 2, писмено на хартиен носител – официално писмо, адресирано до Управителния съвет и с посочен подател;

Постъпилите писмени предложения и коментари ще бъдат разгледани от УС на СНЦ „МИГ-Елхово-Болярово” и представени пред Колективния върховен орган на Сдружението (Общото събрание) за приемане на официално решение за одобрение на промени в Стратегията за ВОМР, изпълнявана на територията на МИГ – Елхово-Болярово.

Съобщението се публикува във връзка със споразумение № РД50-143/ 21.10.2016 г. за изпълнение на Стратегия за Водено от общностите местно развитие на МИГ – Елхово – Болярово и подмярка 19.4 „Текущи разходи и популяризиране на Стратегията за Водено от общностите местно развитие“ на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 година, подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.