Търсят се външни експерти – оценители на проекти към Стратегията за местно развитие на МИГ-Елхово

На основание решение по протокол № 9 от 16.08.2012 г. на Управителния съвет на Местна инициативна група – Елхово във връзка с чл. 24  на Наредба          № 23 от 18.12.2009 година на МЗХ за условията и реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по мярка „Прилагане на стратегии за местно развитие” и по мярка „Управление на местни инициативни групи, придобиване на умения и постигане на обществена активност на съответната територия за местните инициативни групи, прилагащи стратегии за местно развитие” от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013, както и процедурите на МИГ-Елхово за осъществяване на техническа и експертна оценка и класиране на проектите и извършването на подготовка и провеждането на заседание на комисията за избор на проекти,  Сдружение „Местна инициативна група – Елхово” обявява конкурс за набиране на независими външни експерти – оценители на проекти по следните  мерки от Програмата за развитие на селските райони, включени в Стратегията за местно развитие на МИГ- Елхово (2012-2015):

–   мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства”
–   мярка 123 „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти”
–   мярка 226 „Възстановяване на горския потенциал и въвеждане на превантивни дейности”
–    мярка 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности”
–    мярка 312 „Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия”
–    мярка 313 „Насърчаване на туристическите дейности”
–    мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони”
–    мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места”.
Целта на настоящата покана е да бъдат избрани  външни експерти  с необходимата квалификация и опит, участието на които в процеса на оценка и избор на проекти към Стратегията за местно развитие  на МИГ- Елхово ще  осигури високо качество, обективност, публичност и прозрачност.
Всички одобрени след проведената процедура външни експерти ще бъдат включени в списък от потенциални оценители, като с тях ще бъдат сключени рамкови договори за периода до 31.12.2013 година.  Възнаграждението на външните експерти – оценители ще се определя в съответствие с одобрените от Министерство на земеделието и храните разходи по съответното перо от бюджета на МИГ- Елхово за 2012 и 2013 година.

I. МИНИМАЛНИ ОБЩИ И СПЕЦИФИЧНИ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ КАНДИДАТИТЕ

  1. Да са физически лица, да не са поставени под запрещение и да са пълнолетни граждани според законодателството от страната, от която произхождат.
  2. Да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер,  престъпление по служба; или за измама, корупция, участие в престъпна организация или всякаква друга незаконна дейност, накърняваща финансовите интереси на страната и общността с влязла в сила присъда.
  3. Да не са в конфликт на интереси с МИГ- Елхово по смисъла на чл.52, параграф 2 от Регламент (ЕО, Евратом) №1605/2002 на Съвета, приложим към общия бюджет на Европейските общности.
  4. Да не са в трудови или служебни правоотношения, свързани с изпълнението на ръководни или контролни функции (или да са с прекратени такива преди повече от една година преди датата на подаване на документите) с МИГ- Елхово, МЗХ и ДФЗ- РА.
  5. Да имат висше образование – минимум бакалавърска степен.
  6. Да притежават специалност/и, съгласно Класификатора на областите на висше образование и професионалните направления в следните области и професионални направления:
  • Област „Социални, стопански и правни науки”  и  професионални направления:  Социология, антропология и науки за културата; Социални дейности; Право; Икономика; Администрация и управление; Политически науки; Обществени комуникации и информационни науки; Туризъм.
  • Област „Природни науки, математика и информатика” и професионални направления: Биологически науки; Информатика и компютърни науки; Науки за земята.
  • Област „Технически науки” и професионални направления: Комуникационна и компютърна техника; Машинно инженерство, Общо инженерство; Комуникационна и компютърна техника; Енергетика; Хранителна технология; Архитектура, строителство и геодезия.
  • Област „Аграрни науки и ветеринарна медицина” и професионални направления: Растениевъдство; Растителна защита; Животновъдство; Ветеринарна медицина; Горско стопанство;
  • Област „Хуманитарни науки” и професионални направления: История и археология.
  1. Да имат общ  трудов  стаж над 5 години.
  2. Да имат професионален опит в  професионалното направление/я  на висшето образование, съгласно в т.6  от обявата над 3 години.
  3. Да притежават компютърна грамотност – WORD, EXCEL.

10. Да познават добре  ПРСР, подхода ЛИДЕР, Стратегията за местно развитие на МИГ-Елхово и територията на МИГ – Елхово с нейните нужди и потребности.

11. Да  познават добре нормативната база – европейско и национално законодателство, приложимо по Програмата за развитие на селските райони.

12. Да са  участвали в разработването и/или управлението на най-малко три  реализирани  проектни предложения; и/или разработването и/или прилагането на най-малко две  програми и/или стратегии; и/или да са имали най-малко едно участие в комисия за оценка на проекти и/или програми и/или стратегии.

ІІ. НАЧИН НА ПРОВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРА НА ВЪНШНИ ЕКСПЕРТИ-ОЦЕНИТЕЛИ

Изборът на външни експерти-оценители ще се извърши на два етапа:

  1. Подбор по документи  с цел проверка на  административно съответствие и допустимостта на кандидатите.
  2. Интервю с кандидатите, успешно преминали проверката за административно съответствие и допустимост, което следва да установи  наличието на ключови  компетенции, приложими към процеса на оценка на проектни предложения, подавани към Стратегията за местно развитие на МИГ- Елхово.

III. НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ

  1. Заявление (по образец) – оригинал.
  2. Професионална автобиография на български език (по образец) – оригинал.
  3. Копие от документ за завършено висше образование и съответните квалификационни курсове, заверено от кандидата с подпис и „Вярно с оригинала”.
  4. Копия от документи, удостоверяващи трудов стаж и професионален опит /трудова, служебна или осигурителна книжка или друг приложим документ –  заверени от кандидата с подпис и „Вярно с оригинала”.
  5. Копия от документи, удостоверяващи опита на кандидата в опит в оценяване на проекти/програми/стратегии  и доказващи участие в разработването и/или управлението на най-малко три  реализирани  проектни предложения,  и/или разработването и/или прилагането на най-малко две  програми и/или стратегии и/или най-малко едно участие в комисия за оценка на проекти/програми/стратегии – заверени от кандидата с подпис и „Вярно с оригинала”.
  6. Декларация от кандидата (по образец) – оригинал.

Пълният комплект документи следва да бъде представен в запечатан непрозрачен плик в един екземпляр на хартиен носител с приложено CD, съдържащо в WORD формат заявлението за кандидатстване, професионалната автобиография и декларацията на кандидата. На плика следва да бъде изписано името, адреса на получателя и реф.№ на обявата, както и името и адреса кандидата.

Документите могат да бъдат изпратени по пощата с обратна разписка, по куриер или представени на ръка от кандидата на адрес: п.к. 8700, гр.Елхово, ул. „Белград” № 1, ет.2  – за  МИГ- Елхово.

Крайният срок за прием на документи е  17.00 ч. на 28 септември 2012 година. За документи, изпратени по пощата важи датата на получаването им в мястото за набиране на документите, а не датата на пощенското клеймо.

Документи, получени  след обявения краен срок, както и по начин, различен от посочения в обявата  няма да бъдат разглеждани.

За допълнителна информация и въпроси във връзка с настоящата обява: тел. 0889918853 – г-н Иван Иванов, изпълнителен директор на МИГ- Елхово

e-mail: elhovo_lider@abv.bg.

Изтегли документи за кандидатстване