Това е архивирана версия на сайта на МИГ-Елхово от Програмен период 2007-2013 от дата 21 октомври 2016 год.

МИГ Елхово отново организира изложение „Бизнес, традиции и иновации на територията на Местна инициативна група Елхово“ 19-20 септември 2015г.

migЗа втори пореден път МИГ – Елхово организира изложение „Бизнес, традиции и иновации на територията на Местна инициативна група – Елхово“. На 19 и 20 септември 2015 г. на централния площад в град Елхово ще се представят фирми, земеделски производители и организации.  Официалното откриване на бизнес изложението е на 19 септември 2015 г. (събота) от 10.00 часа.

В изложението ще се включат 36 участници. Тази година изложението акцентира върху представянето на фирми, земеделски производители, организации и институции, изпълнили проекти, финансирани от Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013г., чрез Стратегията за местно развитие на Местна инициативна група – Елхово. Освен тях в изложението ще се включат представители на местния бизнес, на местни културни институции, народни читалища от община Елхово и други организации.

Тазгодишното изложение има за цел да покаже реално постигнатото чрез реализиране на проекти по Програмата за развитие на селските райони. Да покаже ефекта от тази програма в един регион, този на Елхово. Изложението ще покаже, че постигнатото с помощта на проектите увеличава като цяло и потенциала на фирмите, и потенциала и възможностите на територията на община Елхово. С изложението се цели да се подпомогне местното предприемачество, както и да се съхрани и развие природното и културно-историческо наследство, занаяти, обичаи на региона.

Представяйки на това изложение постиженията на местни икономически и обществени субекти, МИГ Елхово  презентира от една страна местния бизнес, земеделски производители и организации, работили по проекти, бенефициенти, получили финансова подкрепа от Програмата за развитие на селските райони, така и ролята на МИГ Елхово в този процес.

Бизнес изложението за пореден път ще докаже, че община Елхово може и е перспективно и интересно място за развитие на бизнес инициативи.

Настоящата публикация е изготвена с финансовата подкрепа на Европейския съюз – Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони: „Европа инвестира в селските райони“, в изпълнение на Договор № РД50-85/13.06.2012 г. на Сдружение „Местна инициативна група – Елхово“. Отговорността за неговото съдържание е изцяло на МИГ – Елхово и по никакъв начин не може да се приема, че съдържанието на списанието отразява официално становище на Европейския съюз и на Управляващия орган на ПРСР.