Това е архивирана версия на сайта на МИГ-Елхово от Програмен период 2007-2013 от дата 21 октомври 2016 год.

Местна инициативна група – Елхово започва кампания по запознаване на местните общности от Елхово и Болярово

Местна инициативна група – Елхово започва кампания по запознаване на местните общности от Елхово и Болярово с процеса на разработване на стратегия за развитие на територията на двете общини.

В рамките на кампанията са планирани 4 събития, като първите две ще се проведат на територията на община Елхово:

  • 27 януари 2016 г. от 10.30 ч. в село Кирилово, в зала на кметството;
  • 27 януари 2016 г. от 13.00 ч. в град Елхово, зала на НЧ „Развитие 1893“.

Предстои организирането на информационни срещи и на територията на община Болярово.

Управителният съвет и екипът на Местна инициативна група – Елхово се обръща към жителите на община Елхово и община Болярово, бенефициенти, представители на местната власт, местния бизнес, нестопанския сектор, местните институции в областта на образованието и културата, социални партньори на община и други организации с покана за активно участие в информационната кампания и в процеса на разработване на Стратегия за водено от общностите местно развитие.

Ключов фактор за успешното разработване и прилагане на Стратегия за ВОМР е  включването на местните общности и заинтересовани страни във всеки един от етапите на работа.

Информационната кампания се осъществява в рамките на проект по подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности“  на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г. между Министерство на земеделието и храните, ДФЗ – РА и Местна инициативна група – Елхово в партньорство с Община Болярово с подкрепата на Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони – Европа инвестира в селските райони.