Това е архивирана версия на сайта на МИГ-Елхово от Програмен период 2007-2013 от дата 21 октомври 2016 год.

Местна инициативна група – Елхово организира Информационна конференция на тема „Стратегия за водено от общностите местно развитие: възможности за финансиране и перспективи“

Местна инициативна група – Елхово провежда кампания по запознаване на местните общности от Елхово и Болярово с процеса на разработване на стратегия за развитие на територията на двете общини.

В рамките на тази кампания МИГ – Елхово организира

Информационна конференция на тема:  „Стратегия за водено от общностите местно развитие: възможности за финансиране и перспективи“

Място на провеждане: Зала на НЧ „Развитие 1893“ гр. Елхово

Дата: 26.02.2016 г., петък от 10:00 часа

ОСНОВНИ ТЕМИ НА КОНФЕРЕНЦИЯТА:

  • Информационен панел 1:
    • Стратегия за водено от общностите местно развитие: инструмент за прилагане на интегриран подход за развитие на територията. Възможности за финансиране на местното развитие чрез мерки от Програмата за развитие на селските райони и други мерки.
  • Информационен панел 2:
    • Роля и функции на „Местна инициативна група – Елхово“ в подготовка и прилагане на Стратегия за водено от общностите местно развитие.

Управителният съвет и екипът на Местна инициативна група – Елхово се обръща към жителите на община Елхово и община Болярово, бенефициенти, представители на местната власт, местния бизнес, нестопанския сектор, местните институции в областта на образованието и културата, социални партньори на община и други организации с покана за активно участие в информационната кампания и в процеса на разработване на Стратегия за водено от общностите местно развитие.

Информационната кампания се осъществява в рамките на проект по подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности“ на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г. между Министерство на земеделието и храните, ДФЗ – РА и Местна инициативна група – Елхово в партньорство с Община Болярово с подкрепата на Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони – Европа инвестира в селските райони.