Местна инициативна група – Елхово организира Информационен семинар на тема „Водено от общностите местно развитие: Възможности за финансиране на бизнеса ПРСР 2014-2020“

Местна инициативна група – Елхово започва кампания по запознаване на местните общности от Елхово и Болярово с процеса на разработване на стратегия за развитие на територията на двете общини.

В рамките на кампанията са планирани 5 информационни семинара, насочени към информиране на заинтересованите страни от територията на Местната инициативна група – община Елхово и община Болярово, с възможностите за развитие чрез разработваната Стратегия за водено от общностите местно развитие.

Първият Информационен семинар ще бъде на тема „Водено от общностите местно развитие: Възможности за финансиране на бизнеса ПРСР 2014-2020“ и ще се проведе на  02.02.2016 г., вторник, от 10.00 ч. в Зала на НЧ „Развитие 1893“, гр. Елхово.

ОСНОВНИТЕ ТЕМИ НА СЕМИНАРА СА:

  • Представяне на проект по договор № РД 50-207/7.12.2015 г. между СНЦ „МИГ – Елхово“, МЗХ и ДФЗ-РА по подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности“ по мярка „Водено от общностите местно развитие“
  • Представяне на възможностите за финансиране на инвестиции в селското стопанство и преработвателната промишленост: МЯРКА 4 – ИНВЕСТИЦИИ В МАТЕРИАЛНИ АКТИВИ от ПРСР 2014-2020
  • Представяне на възможностите за финансиране на инвестиции в неземеделски дейности: МЯРКА 06 – РАЗВИТИЕ НА СТОПАНСТВА И ПРЕДПРИЯТИЯ  от ПРСР 2014-2020.

Управителният съвет и екипът на Местна инициативна група – Елхово се обръща към жителите на община Елхово и община Болярово, бенефициенти, представители на местната власт, местния бизнес, нестопанския сектор, местните институции в областта на образованието и културата, социални партньори на община и други организации с покана за активно участие в информационната кампания и в процеса на разработване на Стратегия за водено от общностите местно развитие.

Информационната кампания се осъществява в рамките на проект по подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности“  на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г. между Министерство на земеделието и храните, ДФЗ – РА и Местна инициативна група – Елхово в партньорство с Община Болярово с подкрепата на Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони – Европа инвестира в селските райони.