ПРОВЕДЕ СЕ ОБУЧЕНИЕ НА ТЕМА „Права и задължения на МИГ по договорите за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на бенефициентите към СМР на МИГ-Елхово”

На 29 и 30 август 2014 г. в Екоцентър „Румика“ село Маломирово, община Елхово се проведе обучение на тема Права и задължения на МИГ по договорите за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на бенефициентите към СМР на МИГ-Елхово.

В обучението взеха участие 15 души – представители  на оперативния екип, членове на Управителния съвет и на Общото събрание на Местна инициативна група – Елхово. Всеки участник получи комплект учебни материали – презентации, както и химикал, тефтер и папка на МИГ – Елхово.

В продължение на два дни участниците бяха подробно запознати от лектора д-р Иванка Душкова с:

  • Общи изисквания по мерките при изпълнение на договори за предоставяне на БФП на бенефициента към СМР  на МИГ- Елхово.
  • Изисквания към финансовото управление и осчетоводяването на проекти по договори за предоставяне на БФП на бенефициента към СМР  на МИГ-Елхово.
  • Основни правила и задължения на МИГ по контрола и мониторинга на договори за предоставяне на БФП на бенефициента към СМР на МИГ-Елхово.
  • Основни правила и задължения на МИГ по контрола и мониторинга на договори за предоставяне на БФП на бенефициента към СМР на МИГ-Елхово.

По време на обучението бяха представени и дискутирани казуси и добри практики, свързани с изпълнението на договори за проекти към Стратегията за местно развитие на МИГ – Елхово.

Всеки участник в обучението получи сертификат.

Обучението се организира от „Ла Фит“ ООД – избран изпълнител на дейността чрез обществена поръчка.