МИГ – ЕЛХОВО – БОЛЯРОВО ЗАПОЧВА ПОДГОТОВКАТА НА СТРАТЕГИЯТА ЗА ВОМР ЗА ПЕРИОДА 2023-2027 ГОДИНА

СНЦ „МИГ – Елхово – Болярово“ подписа Административен договор № РД 50-67/21.03.2023 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на МИГ- Елхово – Болярово за изпълнението на проект  „Подготовка на Стратегия за ВОМР на МИГ – Елхово – Болярово“ по подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности“ на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г. Одобреният бюджет на проекта е в размер на 35 073 лева и ще се изпълнява за срок от шест месеца.

Проектното предложение има за основна цел да се разработи Стратегия за водено от общностите местно развитие на Сдружение „Местна инициативна група – Елхово – Болярово“, финансирана от ЕЗФРСР и/или от повече от един от Европейските структурни и инвестиционни фондове за период 2023-2027.

Планирани са следните дейности:

  1. Популяризиране на процеса на разработване на стратегия за ВОМР – информационни срещи, публикации и излъчвания в регионални медии
  2. Обучение на местни лидери и заинтересовани страни – две еднодневни обучения на местни лидери и заинтересовани страни
  3. Проучвания и анализи на територията
  4. Подготовка на стратегия за ВОМР, включително консултиране на местната общност във връзка с подготовката на стратегията – извършване на експертна работа свързана с подготовката на СВОМР, работни срещи за консултиране на разработването на СВОМР и еднодневна информационна конференция за обществено обсъждане и консултиране на СВОМР с местната общност
  5. Координация на изпълнението на подготвителните дейности.

Проектните дейности ще се осъществяват на територията на община Елхово и община Болярово.

Основният планиран резултат е разработена Стратегия за Водено от общностите местно развитие на СНЦ „МИГ – Елхово – Болярово“ за периода 2023-2027.